Kunst

De Zandberg

Over reizen, kunst en zelfvoorzienend zijn

We zorgen dat we redelijk op de hoogte blijven van het aanbod aan tentoonstellingen in de grote musea, zoals Boymans van Beuningen, de Kunsthal, Gemeentemuseum Den Haag, de Pont en de diverse fotomusea. Met name via het atelier krijgen we nog wel eens leuke tips voor tentoonstellingen in kleinere musea.


Verder bezoeken we geregeld voorstellingen: toneel, van bijv. ToneelGroep Amsterdam en Toneelgroep Oostpool, muziek (vooral jazzconcerten) en opera. Ook modern ballet heeft onze belangstelling: we zijn grote fans van Conny Janssen.

De culturele Zandberg

We zijn beiden liefhebbers van kunst. Dat geldt zowel voor het zelf er mee bezig zijn als het bewonderen van het werk van anderen.


Eigen werk

Mary-Ann werkt 1 dag per week in atelier Keercamp in Houten, samen met twee vriendinnen. Ze wordt begeleid door een docent die ze kent van het Utrechts Centrum voor de Kunsten, waar ze een driejarige opleiding heeft gevolgd.

Ze exposeert met enige regelmaat in de Synagoge in Buren.


Klik hier voor een overzicht van het eigen werk van Mary-Ann.


Ambachten

Verder hebben we nog een paar hobbies die meer onder een kopje "ambachten" horen, maar die we toch niet ongenoemd willen laten, zoals mandenvlechten en houtbewerken.


Kunst van  anderen

In 2011 zijn we voor het eerst naar de Biënnale in Venetië geweest, de tweejaarlijkse kunstmanifestatie waaraan vrijwel alle landen ter wereld deelnemen. Dat is zo goed bevallen dat we sindsdien steeds opnieuw zijn gegaan.

Ook maken we met enige regelmaat reisjes buiten Nederland om tentoonstellingen of voorstellingen te bezoeken: zo waren we de afgelopen jaren in Londen, Parijs, Berlijn, Düsseldorf en Duisburg.

Verder zijn we redelijk trouwe klanten van de filmhuizen in Tiel, Geldermalsen en Utrecht en zien we ook af en toe nog wel een blockbuster in Ede. We lezen graag (literatuur, non-fictie, poëzie), maar het komt er niet altijd van. Wel zijn we lid van de bibliotheek in Wijk bij Duurstede en daar zit ook een fijne boekhandel.

NIeuws


Ga voor het laatste nieuws over eigen exposities en exposities, voorstellingen, concerten en musea die we bezocht hebben naar onze blog.

Mail ons op robert@dezandberg.org of maryann@dezandberg.org