Poezen

De Zandberg

Over reizen, kunst en zelfvoorzienend zijn

Onze poezen

Oftewel: hoe houd je de muizenpopulatie een beetje binnen de perken, met zoveel lekkere hapjes in de aanbieding? Daarvoor hebben we twee katten, die geacht worden vooral buiten te leven.


Moos

In 2008 is Moos bij ons gekomen, via onze Amsterdamse oppassers. Moos is zo'n beetje de koning van de Zandberg: veel voert hij niet uit (althans niet dat het ons opvalt), maar we zijn altijd weer blij hem te zien. Hij brengt hele dagen door luierend in de zon of snurkend bij de kachel. Maar we zijn vrij zeker dat de konijnen-, fazanten- en hazenlijkjes waar Mynne af en toe mee thuiskomt door Moos gevangen en verstopt zijn.


Poes

Onder de noemer "Poes" hebben we inmiddels al een aantal huisgenoten gehad, die helaas niet allemaal gebleven zijn. Twee zijn er spoorloos verdwenen en één hebben we dood in de tuin gevonden (ze had een zwak hart en is daar waarschijnlijk aan bezweken). Maar de huidige Poes woont nu al weer sinds 2016 bij ons.


Verzorging

Poes woont op de zolder van de stal, waar Moos 's nachts uithangt is altijd weer raden. Maar omdat ze 's morgens altijd een beetje geitenmelk krijgen melden ze zich braaf elke ochtend bij de keukendeur.

Behalve de muizen die ze zelf vangen (en helaas ook de vogeltjes) krijgen ze standaard kattenbrokjes en soms een hapje vis of wat vleesnat.